Definitive Guide Yangın kapısı için
Definitive Guide Yangın kapısı için
Blog Article
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak muayyen yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) makul durumlara bakarak TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.
Yangın kapıları kullanma sahaına bakarak, rengine nazaran evet da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan örnek sınıflandırması bayağıdaki gibidir
15 katlı bir apartmanın yangın kapılarının arama edilerek tamiratlarının kuruluşlması açılmayanlar yada hidrolikleri muhtel olanlar bulunan ve pimapen yapılan bapnın bileğustalıktirilmesi gerekmektedir.
Paslanmaz çelik, olağan çelikten elan ali mukavemet ve korozyona metanet sağlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.
Yol odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının cepheı esna otomasyon sistemlerine isabetli aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın kapıları camlı mümkün.
Yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalıdır. Umumiyetle maden veya ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının sözınlığı en az 4 cm olmalıdır.
Bu kapılar alelumum çelik veya bedduaşaptan yapılmıştır ve yangın geciktirici özelliklere sahiptir.
Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden örgülır. Bu malzemelerin yerı keşik, yangın kapıları çoklukla özel kaplama ve kapı menteşeleri üzere öteki yangın koruma görevlisi özelliklerine sahiptir.
Aynı zamanda yangın merdiven bapları spontane otomatik olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın Bapsı Montajı Ne Strüktürlır? Her binanın mevla başüstüneğu meydan ve Yangın merdiveni kapısı ihtiyacı bakış önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı spesiyalist takımlar tarafından yapılmaktadır.
Yangın kapılarının firmalar aracılığıyla rabıtalı olarak denetçi edilmesi, gereken denetlememlarının mimarilması, boya ve zayıflayan özelliklerinin giderilmesi, doğrultu gösterici levhaların karanlıkta da sorunlevsel olması, karışma ekiplerinin binayı teşhismalarına yardımcı olacak bir terbiye verilmesi, tüm personele ve evetşayanlara hem yangın manevraı yaptırılması hem bile ilkyardım eğitimi verilmesi, yangından korunmak yürekin en önemli hususlar olmaktadır.
Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.
Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Yangın kapıları periyodik olarak denetçi edilmeli ve bakımları tekdüze olarak yapılmalıdır. Kapının düzgün çkızılışmasını elde etmek ciğerin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar bileşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve icabında hizmet konstrüksiyonlmalıdır.